Workshops

Zelf aan de slag?  Nieuwe technieken leren of  de kids op bak cursus… het kan allemaal!

Hier vind je de data en de uitleg van elke workshop terug, inschrijven doe je via mail naar koekebakkevlaaien@outlook.com Je krijgt van ons daarna een bevestiging en nog wat later een mail met alle info en betalingsgegevens. Wanneer je betaling in orde is, ben je zeker van je plekje.

Bij elke workshop zitten lekkere knabbels, een drankje en recepturen inbegrepen.

Zelf eentje organiseren, dat kan, mail gerust enkele data door en dan bekijken we onze agenda. Je hebt minimum 6 personen nodig.

data workshop

  • dinsdag 2/7/24 : koekjesworkshop royal icing 19:00u – 22:00u – volzet
  • woensdag 10/7/24 : macarons workshop 18:45u – 22.00u – volzet
  • woensdag 25/9/24 : koekjesworkshop royal icing 18:45u – 22:00 – volzet
  • dinsdag 22/10/24 : flowerdrip workshop  19:00u – 22:00u volzet
  • woensdag 23/10/24 : cookiecake workshop thema halloween 19:00u – 22:00 volzet
  • donderdag 14/11/24 : flowerdrip workshop 19:00 – 22:00u – volzet
  • maandag 2/12/24 : koekjesworkshop royal icing thema Sint 19:00u – 22:00u volzet
  • donderdag 19/12/24 : koekjesworkshop royal icing thema Kerst 19:00 –  22:00u volzet

Koekjesworkshop royal icing : Je leert alles over koekjes uitsteken ,bakken. De koekjes zijn reeds klaar en afgekoeld. Je gaat zelf royal icing correct maken en versieren met icing. Je krijgt recepturen en je gaat met veel nieuwe skills en een hoop mooie koekjes naar huis. 75 euro/pp

Monstertaart : een zachte biscuit met vrolijke Italiaans meringue botercrème : een goede basis voor taarten leer je bij deze workshop,  je leert biscuit maken volgens de warme methode, je maakt zelf Italiaanse meringue botercrème, je leert stapelen en spuiten met een poche, je versiert je taart met zelfgemaakte fondant details. Met deze lekkere basis kan je erna zelf leuke taartjes maken. Met receptuur. Je gaat naar huis met 1 taart voor 6 personen. 75 euro/pp

flower drip cake : een strakke taart met een chocolade drip en decoratie bloemen: we overlopen hoe je een lekkere roomkaas botercrème maakt  en je leert deze aanbrengen en strak af te smeren, je leert een drip maken en versieren met gedroogde bloemen op een voedselveilige manier. Je gaat naar huis met een prachtige taart voor 6 personen en recepturen om zelf aan de slag te gaan. 85 euro/pp

cookie cake : een taart van laagjes krokante koek en Zwitserse botercrème, in een thema van het seizoen. Je krijgt een goed recept voor een lekkere kruimeldeeg, handige tips en tricks om deze mooi uit te rollen en te snijden. Je gaat zelf aan de slag om Zwitserse meringue botercrème te maken en daarna ga je zelf stapelen, spuiten met de botercrème en decoreren met fruit, chocolade, snoepgoed…allemaal in thema. Je gaat naar huis met een taart voor 10 personen 95 euro /pp

kids bak tweedaagse : gedurende twee dagen leren we verschillende soorten technieken, sommige al een echte uitdaging maar we zorgen dat iedereen ze tot een goed einde brengt. Je maakt ahv gist deeg : brood en kaneelrolletjes. Je leert de warme methode voor je eigen biscuit en daarbij maken we Italiaanse meringue botercrème, we ontwerpen onze eigen Paastaart. Je gaat met gelatine werken om zo een heerlijke frisse cheesecake te maken met fruit. We maken icing en versieren hiermee koekjes. We maken veel vuil en doen vaak de afwas 😉 125 euro /pp

Macarons workshop :Per 2 ga je aan de slag om je eigen ‘hoedjes’ te maken, met behulp van het juiste materiaal en een goede techniek heb je zowiezo voetjes aan je macarons. Verschillende vullingen worden overlopen en eens de macarons afgekoeld zijn, vullen we deze zodat je naar huis gaat met een heerlijke doos met een mix van kleuren en smaken. 75 euro /pp.