Workshops

Zelf aan de slag? Een privé workshop thuis, de kids op bak cursus… het kan allemaal!

Hier vind je de data en de uitleg van elke workshop terug, inschrijven doe je via mail naar koekebakkevlaaien@outlook.com Je krijgt van ons daarna een bevestiging en nog wat later een mail met alle info en betalingsgegevens. Wanneer je betaling in orde is, ben je zeker van je plekje.

Bij elke workshop zitten lekkere knabbels, een drankje en recepturen inbegrepen.

Zelf eentje organiseren, dat kan, mail gerust enkele data door en dan bekijken we onze agenda. Je hebt minimum 6 personen nodig.

Data workshops :

  • Dinsdag 26 oktober 2021 – koekjes workshop fondant – 19u- 22u – VOLZET
  • Zaterdag 6 november 2021 – monstertaart – 19u – 22u
  • Donderdag 11 november 2021 – koekjes workshop icing – 19u – 22u – VOLZET
  • Dinsdag 23 november 2021 – koekjes workshop fondant – 19u – 22u
  • Donderdag 9 december – flower drip cake – 19u – 22u – VOLZET
  • Woensdag 15 december – cookie cake – 19u – 22u – VOLZET

Koekjesworkshop icing : je leert alles over koekjes uitsteken,bakken  icing zelf correct maken en versieren met icing. Je krijgt recepturen en je gaat met veel nieuwe skills en een hoop mooie koekjes naar huis. 55 euro/pp

Koekjesworkshop fondant: je gaat deze avond koekjes uitsteken, bakken en versieren met fondant. Je krijgt recepturen, massa’s info en tips en je gaat met veel nieuwe skills en een kleine kilo koekjes naar huis.55euro/pp

Monstertaart : een zachte biscuit met vrolijke Italiaans meringue botercrème : een goede basis voor taarten leer je bij deze workshop,  je leert biscuit maken volgens de warme methode, je maakt zelf Italiaanse meringue botercrème, je leert stapelen en spuiten met een poche, je versiert je taart met zelfgemaakte fondant details. Met deze lekkere basis kan je erna zelf leuke taartjes maken.Met receptuur. Je gaat naar huis met 1 taart voor 6 personen. 55 euro/pp

flower drip cake : een strakke taart met een chocolade drip en decoratie bloemen: we overlopen hoe je een lekkere roomkaas botercrème maakt  en je leert deze aanbrengen en strak af te smeren, je leert een drip maken en versieren met echt bloemen op een voedselveilige manier. Je gaat naar huis met een prachtige taart voor 6 personen en recepturen om zelf aan de slag te gaan.55 euro/pp

cookie cake : een taart van laagjes krokante koek en Zwitserse botercrème, in een thema van het seizoen. Je krijgt een goed recept voor een lekkere kruimeldeeg, handige tips en trics om deze mooi uit te rollen en te snijden. Je gaat zelf aan de slag om Zwitserse meringue botercreme te maken en daarna ga je zelf stapelen, spuiten met de botercrème en decoreren met fruit, chocolade, fondant…allemaal in thema. De mogelijkheid bestaat om deze taart in te vriezen en bijv te gebruiken voor Kerst. Je gaat naar huis met een taart voor 10 personen 75 euro /pp

kids bak tweedaagse : gedurende twee dagen leren we verschillende soorten technieken, sommige al een echte uitdaging maar we zorgen dat iedereen ze tot een goed einde brengt. Je maakt ahv gist deeg : brood en kaneelrolletjes. Je leert de warme methode voor je eigen biscuit en daarbij maken we Italiaanse meringue botercrème, we ontwerpen onze eigen eenhoorntaart. Je gaat met gelatine werken om zo een heerlijke frisse cheesecake te maken met fruit. We maken icing en versieren hiermee koekjes. We maken veel vuil en doen vaak de afwas 😉 110 euro /pp

In opbouw : macarons à la maison :

Het idee groeit om Koekebakkevlaaien te huren voor enkel uurtjes, zo gaan we samen aan de slag om macarons te maken, vulling te maken en de macarons dus te vullen. Jij zorgt voor een keuken met hete lucht oven en een wasbak , ik breng al het overige mee voor een geslaagd gezellige bakmoment in gezinssfeer. 300 euro/activiteit excl vervoerskosten